Kinderfestivals

Het Herderinnetje en de Schoorsteenveger waren de laatste maanden regelmatig te gast op kinderkunstenfestivals. Zo speelden we we eind september op de Kinderhoogdag en stonden we eind februari op het Pepernootfestival in Dilbeek. Eergisteren speelden Monique en ik op het Spekken Kindertheaterfestival in Gent!

Het Spekken Kindertheaterfestival  wordt georganiseerd door de vzw UITbureau en heeft de knusse Tinnenpot met verschillende theaterzalen als ideale locatie. Maar van waar komt de naam ‘Spekken’? De naam verwijst naar de Gentse benaming voor snoep! Spekken zijn niet alleen om van te smullen, maar je hebt ze in alle kleuren, vormen en maten. Het kindertheaterfestival wil ook deze ‘diversiteit’ extra in de verf zetten. Enerzijds door het aanbod per leeftijd, anderzijds door de diverse genres waarbij deze paaseditie nog een stapje verder ging en het theaterfestival er een heuse muziek editie van maakte.

 

Voor het eerst stonden Monique en ik op een ‘echt’ theaterpodium met deze voorstelling. Wat wil zeggen dat er ook spots ter beschikking waren die ons minimale decor prachtig belichtten! Aan de start van de voorstelling was het wel even wennen om het publiek enkel te horen en minder te zien,  zeker bij de vele interactieve momenten. Maar het enthousiasme van de deelnemers was er niet minder om en luidkeels werd er meegezongen en gespeeld!

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.