Zingen met kinderen BXL

Workshops voor docenten

Samen zingen is plezierig en gezond, het versterkt de samenhang van je klasgroep en het verbetert de concentratie. Je plant het dus beter regelmatig in tijdens de lesuren. Dat kan kort of lang, serieus of speels. In Brussel kan je dit schooljaar 3 workshops volgen die focussen op zingen in de klas. Iedere sessie duurt drie uur.

In drie workshops krijg je een aantal basistechnieken aangereikt bij het zingen met kinderen die je zowel in de klas als bij beginnende kinderkoren goed kan toepassen. Na iedere workshop ga je naar huis met nieuw aantrekkelijk repertoire dat je meteen kan uittesten in de klas. Je kan één workshop volgen of de hele reeks. Deze reeks wordt georganiseerd in samenwerking met GO! Muziekacademie Etterbeek.

Sessie 1

Je leert korte eenvoudige muzikale speelliedjes en inspirerende tussendoortjes, vaak gelinkt aan toffe bewegingen. Je traint tevens je luistertechniek en ritmische vaardigheden.

Sessie 2

We introduceren kleine slaginstrumenten, ritmestokjes, boomwhackers en body percussion.

Sessie 3

We introduceren meerstemmigheid en experimenteren met het zingen in groep tegenover solo, we leren een eenvoudige canon en oefenen eenvoudige tweede stemmen in.


Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.