Aangezien ik regelmatig de vraag krijg naar koor- en zangmogelijkheden voor kinderen en jongeren in Brussel, ben ik deze beginnen oplijsten. Deze lijst wordt permanent aangevuld, dus laat me zeker weten indien jij nog weet hebt van een leuk zangproject in Brussel of indien er gegevens niet langer correct zijn.

Berchmans Jeugdkoor & Berchmans Colleggium Vocale

Deze twee koren zijn verbonden aan het Brusselse Sint-Jan Berchmanscollege. Het Jeugdkoor bestaat uit leerlingen van de eerste drie jaren van de humaniora, het Collegium Vocale uit leerlingen van de hoogste drie jaren. Het Jeugdkoor zingt vooral tweestemmige liederen uit verschillende muzikale periodes en uit alle continenten. Het Collegium Vocale vertolkt meestal een driestemmig repertoire, gewijd en profaan, klassiek en niet-klassiek. Samen brengen ze uittreksels uit de filmmuziek van Les Choristes en het Stabat Mater van Pergolesi.

 

Leiding: Sergio Agreda

site Sint-Jan Brussel

Chorales Equinox

De vzw “Chorales Equinox” werd in 2012 opgericht en wijdt zich aan de oprichting, verdere uitbouw en promotie van koren bestaande uit stemmen die niet vanzelfsprekend toegang hebben tot kwaliteitsvolle muzikale begeleiding.

 

Website

Flagey Academy

Flagey Academy is een meerjarige kooropleiding voor Brusselse kinderen en jongeren. De deelnemers worden geselecteerd op basis van motivatie, stemkwaliteit en muzikaliteit en weerspiegelen de sociale, culturele en taalkundige diversiteit van de stad. Ze worden gerekruteerd uit Brusselse basisscholen en via open audities. Doorheen het traject waakt een team van musici en docenten over hun artistieke, emotionele en intellectuele ontwikkeling. Het leren zingen in koor brengt de kinderen niet alleen een muzikaal gevoel bij, maar ook ontwikkelt het hun zelfvertrouwen, hun toewijding, en hun respect voor andere culturen en voor elkaar.

 

Geïnspireerd op de werking van het Oxford New College Choir en het Thomanerchor kunnen de kinderen na een voorbereidende opleiding in hun basisschool vanaf 10-jarige leeftijd aan een auditie deelnemen om deel uit te maken van Flagey Academy die haar thuisbasis heeft in Flagey en La Maison qui Chante. Flagey Academy streeft ernaar dat de jongeren aan het einde van hun opleiding een pre-professioneel niveau behalen zodat ze de mogelijkheid hebben om hogere muzikale studies aan te vangen.

 

Voor meer informatie kan je terecht bij Silke Vandaele, coördinator van Flagey Academy :

fa@flagey.be | 02 641 10 89

Link website Flagey Academy

MéloPée meisjeskoor

Samen zingen en daar eenvoudigweg van genieten: dat is de gedeelde passie en doelstelling van de jonge koristen van Mélopée. Het koor wil zijn leden niet alleen warm maken voor de rijkdom en de verschillende repertoires van de meerstemmige muziek, maar hen ook muzikale uitdagingen bieden tijdens de repetities en de concerten in België en in het buitenland.

 

Leiding: Romain Verbeeren

LES PETITS CHANTEURS DU COLLÈGE SAINT-PIERRE

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.