Een uniek zangavontuur met je leerlingen!

Via het project Cantania laat Bozar leerkrachten en leerlingen proeven van de inspirerende kracht van zingen. Ben je op zoek naar een project dat de creativiteit, de concentratie, het langetermijngeheugen en de samenwerkingszin van kinderen aanscherpt? Schrijf je dan in voor Cantania!

Beata Szparagowska
Beata Szparagowska

Cantania is een participatief zangproject voor leerlingen uit de tweede en derde graad van de lagere school, georganiseerd door Bozar in het kader van Singing Brussels. Het is de bedoeling om zingen weer duurzaam in de klas te verankeren en na het project te blijven zingen. Met zingen stimuleer je de eigenwaarde van je leerlingen en bevorder je het samenhorigheidsgevoel. 

 

 

Tijdens vier workshopdagen, verspreid over het schooljaar, krijg je - als leerkracht - de nodige tools aangereikt om samen met je leerlingen te zingen. In de klas ga je ermee aan de slag en leer je jouw leerlingen een nieuw muziekstuk aan. De cantate is geschreven op maat van de leerlingen: thematisch, inhoudelijk, tekstueel en muzikaal. 

 

De liederen van de cantate zijn tweetalig, de leerlingen zingen in het Frans en het Nederlands wat een extra troef is van het project.

In mei of juni wordt het muziekstuk opgevoerd als een totaalspektakel bij Bozar. Ouders, familie en vrienden komen luisteren naar de jonge koorleden die begeleid worden door professionele muzikanten van het Belgian National Orchestra. 

 

Info en inschrijvingen Bozar.be

 

Zie ook blogartikel 06 juli '15

Zie ook Aftermovie 05 juli '23

 

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.