Muziek in het water

Vorige week was Ruby te gast in Gemeenteschool De Kriek uit Schaarbeek. Alle klassen, van kleuter tot 4e leerjaar werken een hele week rond het thema water. De creatieve juffen staken toneeltjes en opdrachten in elkaar en klopten bij Pardoes aan voor de muzikale expertise.

Ruby bracht instrumenten, emmers en sponzen mee en zong met de kleuters liedjes over Floddertje (Annie M.G. Smidt). We maakten ook een klankspektakel met emmers, sponzen, washandjes en bad eendjes. De leerlingen van de lagere school gingen experimenten met klanken uit de keuken, ontdekten de trillingen van het glas en zochten de juiste toon op flesjes.

 

Wil jij ook graag een muzikale workshops op school, neem snel contact op en Ruby werkt met plezier de muzikale activiteiten voor kinderen uit, binnen het thema van de school.

Bekijk zeker ook de subsidiemogelijkheden van Dynamo3 – CanonCultuurcel. Zij ondersteunen creatieve scholen die met een kunstproject het talent van leerlingen en leerkrachten in de kijker zetten.

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.