Zingen met kinderen

Koor & Stem organiseerde reeds drie jaar de opleiding "Zingen met Kinderen". Al sinds het eerste jaar was ik gemotiveerd om aan deze opleiding deel te nemen, maar het bleek niet evident om acht zondagen op een jaar te blokkeren. Dit schooljaar lukte het mij wél om hier prioriteit aan te geven en het was het meer dan waard.

 

c Koor&Stem
c Koor&Stem

De navorming wordt als volgt aangekondigd: 

 

 

De opleiding ‘Zingen met kinderen’ richt zich tot iedereen die kinderen op een kwaliteitsvolle manier wil leren zingen: studenten in de lerarenopleiding, leerkrachten in het kleuter- of basisonderwijs, leerkrachten AMV uit het Deeltijds Kunstonderwijs, dirigenten van kinderkoren, enz. Iedereen is welkom, maar je moet wel beschikken over een basiskennis notenleer. Wie de opleiding afrondt, weet hoe hij of zij op een boeiende manier een eenstemmig lied kan aanbrengen bij een groep kinderen en heeft kennis gemaakt met alle technieken die daarbij komen kijken: stemvorming, slagtechniek, repertoire, didactiek, beweging, enz.

Marleen De Boo en Tom Johnson bleken uiterst professionele en ontzettend gemotiveerde docenten met een onuitputtelijke rugzak vol leuke oefeningen, verrassend nieuw repertoire en door ervaring beproefde tips. Vele elementen uit de opleiding heb ik ondertussen reeds uitgeprobeerd tijdens mijn zangateliers of koorrepetities.

Maar bovenal heeft deze opleiding mij doen inzien hoe ontzettend leuk ik het vind; Zingen met kinderen. Samen met jonge enthousiaste stemmen dat parcour afleggen van een lied ontdekken tot het applaus ontvangen. Ik zal dan ook blijven uitkijken naar fijne opleidingen om 'mijn' groep zangers nog beter te begeleiden en wie weet ooit een masteropleiding koordirectie als kers op de taart.

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.