Zomermuzikadeekes

De Zomermuzikadeekes kwamen twee dagen musiceren, zingen, knutselen en spelen in de pastorij van Tildonk. Samen met Jeugdmuziekatelier Muzikea organiseerde Muziek Pardoes er haar eerste zomerstage rond het thema De Planeten.

Vijftien bengels tussen 5 en 7 jaar verkenden samen de muziek van Gustav Holst, bouwden een 'bijna-echte' raket en gingen op de verschillende planeten op zoek naar de nieuwe co-piloot van astronautenolifant Gustav. 

Op de tonen van A Space Odyssee trokken we ons ruimtepak aan lanceerden we de raket richting Mercurius. Daar was heel veel wind, we speelden dit na op onze instrumenten en leerden een lied over Tjoep de vlieger.

 

Daarna trokken we richting Neptunus. Geen wind deze keer, maar overal water. Met emmers, sponzen en bekers maakten we onze eigen watercompositie. De toveraars die er woonden wisten we met een beschermingsspreuk af te weren.

De tweede dag stopten we eerst op Mars, dat was gek, hier moesten we alles omgekeerd doen. Achteruit lopen, truien achterstevoren aandoen en ondersteboven muziek spelen! Ook de dieren op deze planeet hadden allemaal iets geks, stippen, te veel poten en zelfs een visje met een bril.

 

Tot slot passeerden we de planeet Jupiter die ons verbaasde met al zijn mooie kleuren. Een mooie kleurencompositie op de xylofonen is het resultaat. Luister maar...

Vanaf september gaan we weer iedere donderdagavond musiceren met de Muzikadeekes. Alle info op www.jmatildonk.be en misschien komt er volgende vakantie wel weer zo'n leuke muziekstage.

10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1 ... 

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.