Winterwandeling Laken

Vrijdag 18 november organiseerde Gemeenschapscentrum Nekkersdal (Laken) haar jaarlijkse Winterwandeling. Tijdens deze korte wandeling doorheen de wijk passeren de bewoners langsheen allerlei artiesten, optredens en kunstinstallaties. 

 

Dit jaar werd de basisschool Leidstar gevraagd om ook een muzische act te voorzien, aangezien de wandeling aan hun voordeur startte. Leidstar school besloot een beroep te doen op organisatie De Muziekboom en zij stuurden mij naar de school.

 

Gedurende zes weken ging ik in iedere klas op bezoek om deze act voor te bereiden. Om de leerlingen vertrouwd te maken met enkele muzikale technieken, besloot ik te starten met drie inleidende workshops. We gingen aan de slag met soundpainting, bodypercussie en grafische partituur. Uiteindelijk maakten we onze eigen variatie van het lied Kusimama (Jim Papoulis) en brachten alle klassen samen voor de laatste repetities. 

 

Helaas was het enorm slecht weer met regen, hagel en zelfs sneeuw, waardoor we besloten het optreden in de polyvalente ruimte te houden in plaats van buiten voor de school. Maar de toeschouwers lieten zich niet tegenhouden en vonden de weg naar onze act. Zij stonden vol verwondering over het enthousiasme van deze leerlingen en gaven ons een daverend applaus!

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.