Slotconcert Zangatelier Helmet

Al drie jaar begeleid ik wekelijks het zangatelier van Brede School Helmet (Schaarbeek). Iedere dinsdag komen 12 à 18 leerlingen van de buurtscholen Heilige Familie en Champagnat samen de stem smeren en liederen zingen. 

 

Vanaf januari 2017 zal leerkracht Dorien Verboven deze groep dames onder haar hoede nemen, dus zorgden we samen nog voor een mooie afsluiter.

De voorbije twee jaar nam deze groep zangers deel aan het Cantania Brussels zangproject, een deel van hen stond dus al eens op het podium van Bozar. Ze zijn dus wel het een en ander gewend. Maar een optreden in de eigen school voor ouders, leerkrachten en klasgenoten is toch ook best spannend. Gelukkig vonden we al snel een bondgenoot in meester Moufadhel Adhoum en zijn darbouka muzikanten.

 

Op 20 december was het dan zover; het podium en stoelen werden klaargezet, nog een laatste generale repetitie allemaal samen en wachten op het publiek. Zij waren zo talrijk, zo enthousiast en lovend dat er nog een bisnummer bijhoorde.

 

Dankjewel lieve, knappe meiden voor dit spetterend afscheid. En veel plezier met juf Dorien!

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.