Slotconcert Cantania Brussel

 Graag nodig ik jou, muziekliefhebber, van harte uit op het slotconcert van Cantania op 20 mei in BOZAR. 

 

Cantania is een prachtig muziekproject dat 670 Brusselse kinderen een heel jaar in de klas samen aan het zingen brengt om af te sluiten met een groot concert in de Henri Le Boeufzaal in Bozar. Dit jaar brengen we trouwens voor het eerst werk van Belgische makelij. De video over het project legt het concept mooi uit. 

 

  

Er is een voorstelling om 13.00u en een voorstelling om 17.30u. Het concert is gratis, maar inschrijven is verplicht. Dat kan via deze link.

 

Beste muziekliefhebber,

 

We hebben het genoegen u te uitnodigen op het slotconcert van het muziekproject Cantania 2016-2017!

 

Tijdens het schooljaar 2016-2017 bracht dit internationale zanginitiatief 670 leerlingen uit 24 Brusselse basisscholen op de been. Sommigen hadden nog nooit een partituur van dichtbij gezien, terwijl anderen al enkele muzieklessen achter de rug hadden. Toch gingen ze allemaal vol enthousiasme de uitdaging aan om samen in koor te zingen!

 

Op zaterdag  20 mei 2017 zingen ze de  compositie “Schoollopen op straat” van de Brusselse componist Jean-philippe Collard-Neven. Het verhaal werd geschreven door Laurence Vielle  & Charles Ducal en schetst de dag van Theo die op een stakingsdag niet thuisblijft, maar door de stad slentert om te voelen wat er leeft. Tijdens zijn tocht maakt hij kennis met de geluiden van de stad, de angst voor het onbekende, en geniet hij van de nieuwe , onverwachte ontmoetingen die zijn leven verrijken.

 

Begeleid door de professionele muzikanten van het Nationaal Orkest van België toveren de leerlingen en leerkrachten het slotconcert om tot een feest voor oog én oren.

 

CANTANIA

SCHOOLLOPEN OP STRAAT

20.05.2017 - 13:00 & 17:30

BOZAR - Henry Leboeufzaal

Jean-philippe Collard Neven, muziek

Laurence Vielle  & Charles Ducal, tekst

Vital Schraenen, regie

 

Ayrton Desimpelaere, directie

Kris Dane , Klara Finder, Laurence Vielle  & Charles Ducal, solisten

 

NATIONAAL ORKEST VAN BELGIË 

Isabelle Chardon, viool

Isabelle Deschamps, viool 

Sophie Destivelle, altviool

Taras Zanchak, cello

Laurence Dubar, fluit

Guy Delbrouck, percussie

Sören Brassaert, trombone

 

Jean-Philippe Collard-Neven, piano

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.