Slotconcert Cantania 2023-2024

c Laura Matikainen
c Laura Matikainen

Kom naar het feestelijke slotconcert van het Cantania muziekproject in het Paleis voor Schone Kunsten!

 

De Quartier Liberté is een wijk waar de levensvreugde heerst, waar harmonie en vrijheid hoogtij vieren. Wat de Quartier Liberté zo bijzonder maakt, is dat de bewoners hun persoonlijke vrijheid de vrije loop laten zonder het respect voor hun medeburgers uit het oog te verliezen. De sfeer is zo bijzonder dat het de nieuwsgierigheid wekt van Stella, een televisiejournaliste die op zoek is naar primeurs. Eén ding is zeker: ze gaat het geheim van deze buurt ontrafelen.

De sterren van de dag zijn de kinderen en hun leerkrachten, die een jaar lang in de klas hebben gewerkt om jullie dit concert te kunnen brengen. Begeleid door het Belgian National Orchestra zal dit vrolijke koor het Cantania slotconcert tot een feest voor oog en oor maken!

 

Kom ze aanmoedigen!

Uitnodiging

We nodigen jullie uit op zaterdag 8 juni 2024, voor de gratis concerten van 13u00 en 18u00.

 

Inschrijving 

Deelnemende scholen

13.00

Emile Jacqmain, GBS Everheide, GBS Paloke, Institut de la Vierge Fidèle, Singelijn, Sint-Jan Berchmanscollege

18.00

Boodschapinstituut, Centre Pédagogique du Parc Astrid, Ecole primaire Les Magnolias, Gemeenteschool Sint-Joost-aan-Zee, Institut Champagnat, Huisonderwijs

Met medewerking van

Compositie: Albert Carbonell

Tekst: Marc Rosich

Dramaturgie en regie: Vital Schraenen

Pedagogische ondersteuning: Ruby De Bruyne

Leiding: David Ramael

De solisten

  • Astrid Stockman, Stella
  • Halidou Nombre, Amor

De Muzikanten van het Belgian National Orchestra & Katrijn Deneir, piano.

c beata_szparagowska
c beata_szparagowska

Ruby De Bruyne is gespecialiseerd in het organiseren en uitvoeren van muzikale activiteiten voor kinderen en volwassenen. In haar eigen concepten en werk in opdracht verwerkt ze steeds principes van groei, spel en verbondenheid. Ruby is actief in Vlaanderen en Brussel. Ze heeft een Master Muziekpedagogie behaald aan het Lemmensinstituut te Leuven en een extra Master Cultuurmanagement aan de Universiteit Antwerpen.